Office Manager

Plaatsingsdatum: 29-12-2017
Afdeling: Human Resources – Almere

Direct solliciteren

Jij bent een ware duizendpoot, je bent leergierig en sociaal, van alle markten thuis, een manusje-van-alles. Je wordt onze 

Office Manager

Het is jouw verantwoordelijkheid om zaken te regelen. Dat begint met het afhandelen van al het binnenkomende telefoonverkeer. Je bent het eerste aanspreekpunt voor relaties en collega’s. Je regelt diverse kantoorzaken, zoals het verzorgen van een bloemetje, een cadeautje bij verjaardagen en je helpt mee met facilitaire taken. Je ondersteunt de managers en het HR team met het onboardings-proces, met het plannen van afspraken, het bijwerken en onderhouden van personeelsdossiers en je werkt mee aan diverse HR projecten.

Ook het Finance team zal geregeld een beroep doen op jou. Bijvoorbeeld bij het verwerken van overeenkomsten voor nieuwe affiliate campagnes, het inboeken van facturen en vragen beantwoorden van adverteerders. Kennis van boekhouden met Exact Online is een must.

Je begrijpt het, het is een veelzijdige functie. Daarom zoeken wij iemand met een pro-actieve instelling. Je moet continu schakelen tussen een scala aan werkzaamheden. Trello, een zeer handige planningstool helpt je daarbij. 

We verwachten dat

  • je ambitieus bent en nauwkeurig werkt
  • je uitstekende communicatieve vaardigheden hebt en een prettige telefoonstem
  • je enkele jaren werkervaring hebt in een soortgelijke functie
  • je ervaring hebt met Exact Online en boekhouden
  • je vloeiend Engels spreekt 
  • je outside-the-box denkt

Reken op

  • leuke collega’s, een boeiende functie met veel groeimogelijkheden
  • een prima salaris en winstdeling 
  • een pensioen regeling
  • reiskostenvergoeding en flexibele werktijden

Wij bieden je de mogelijkheid om in een te gek team te komen werken dat barst van het talent. Je komt terecht in een klein team van ervaren HR en Finance specialisten. Zij hebben grote dromen en verwachten dat ook van jou. De eerste maanden word je intensief begeleid. Naast training on the job ben je vrij om vakgerelateerde cursussen te volgen en er bestaat de mogelijkheid om op kosten van Daisycon aanvullende opleidingen te volgen.

Ons kantoor in Almere ligt pal naast het station Almere Centrum. Kom je met de auto, dan is er een goede regeling om in de directe omgeving van het kantoor te parkeren.

Heb jij interesse?
Een uitgebreide brief is niet nodig! Laat je CV achter, stuur een Linkedin bericht of neem contact op met Wouter Buter op +31 (0) 36 548 37 70.

Over ons

Wij zijn Daisycon. In 2000 opgericht en gegroeid tot het grootste online performance marketing netwerk van Nederland. Waarschijnlijk ben je wel eens met ons in aanraking geweest, zonder dat je het door had. Wij registeren namelijk dagelijks zo’n anderhalf miljoen kliks vanaf 70.000 websites voor 1.600 adverteerders.

Die registratie is belangrijk, want zo weten we precies wanneer een klik converteert tot een transactie bij een adverteerder, oftewel: “Performance based marketing”.

Direct solliciteren

Posted in Alle vacatures, Human Resources - Almere, Vacatures Almere.